Sthlm 04 – kontorsbyggnad med gröna terasser

sthlm04_01 stigen.jpg
 

Sthlm 04 – kontorsbyggnad med gröna terasser

Sthlm New växer fram i Hammarby sjöstads västra del – stadsdelens sista outvecklade kvarter. Genom sju karaktäristiska byggnader tar storstadspulsen sig över på andra sidan Skanstullsbron och får innerstaden att smälta samman med Hammarby Sjöstad.

Sthlm 04 är en kontorsbyggnad i form av en landscraper som sträcker sig utmed Hammarbybacken. En veckad huskropp med tydliga entréer mot Hammarbybacken ackompanjerade av ett skärgårdslandskap med gröna öar vid varje entré.  Sthlm 04 utnyttjar nivåskillnaden i terrängen med de generösa entréerna mot Hammarbybacken och ett garage i souterräng.

Byggnaden gestaltas i fyra delar: Sockeln med garage och teknik är robust, mörk och med glimrande fönster. Entréplanet är ljust och lätt, med genomblickar och generösa takhöjder, vilket skapar en välkomnande mötesplats. Kontorsvåningarna utgörs av en veckad ljus huskropp till formen. I de ljusa betongfasaderna finns ingjutna glaspuckar där ljuset reflekteras och ett spel mellan ljus och skugga uppstår. Via takvåningen nås de gröna säsongsvarierande terrasserna.

Här finns plats för flexibla arbetsplatser, restaurang och ytor för stora som små verksamheter och evenemang. Fastigheterna ingår i kontorsområdet Sthlm New Creative Business Spaces med totalt 100 000 kvm kontor och över 6000 arbetsplatser.

Sthlm 04 miljöcertifieras enligt Lead platinum och inflytten är planerad till 2020.

Kontakt

Olof Philipson
+46 709 10 16 91
olof@gatun.se

Team

Bo Svensson
Olof Philipson
Harry Klava
Johanna Elmén
Daniel Rönnqvist
Yuliya Grebyonkina
Jonas Wahlberg
Ori Merom

Beställare

Skanska

 
sthlm04_02terrassen.jpg
sthlm04_03 entre.jpeg
Sthlm04_StreetB.jpg
sthlm04_04 bygge.jpeg
KontorManiola Studios