Sickla Front II – moderna kontorslokaler i en växande stadsdel

04_highres_blurr.jpg
 

Sickla Front II – moderna kontorslokaler i en växande stadsdel

Tillsammans med Atrium Ljungberg har vi skapat en ny stadsmässighet i Sickla Industriområde. En plats som tidigare vuxit fram och gestaltats ur ett industriellt perspektiv genomgår nu en transformation.

En stad behöver platser som bjuder in, visar, lyssnar och kommunicerar. Vi vill att platsen för Sickla Front ska fungera som bryggan mellan det gamla och nya Sickla.

Den industriella karaktär som präglar Sickla gestaltas i byggnaden genom autentiska robusta material som alla finns representerade i platsens långa framgångsrika historia. Koppar, granit, betong och tegel – samtliga i naturlig obehandlad finish, men här kombinerade på nya sätt.

Sickla Front består av två hus om totalt 25 000 kvadratmeter och bildar en entré till Nacka från Södermalm. Här finns även ett parkeringshus med 350 parkeringsplatser varav 100 är laddplatser för elbil, samt ett cykelgarage med plats för 500 cyklar. Huset har certifierats med betyget Excellent från BREAM och bidragande del i certifieringen är bland annat närheten till Tvärbanan, Saltsjöbanan, bussar och den kommande tunnelbanan.

De första hyresgästerna flyttade in under hösten 2018.

Kontakt

Martin Lundin
+46 709 10 16 87
martin@gatun.se

Team

Fredrik Axelson
Pascaline Salzedo
Jarlath Cantwell
Erik Lundvall
Ulf Edgren
Pyret Paulander
Gustaf Wiren
Ivo Lejon

Beställare

Atrium Ljungberg

 
mix05_31_highres.jpg
ssark-sickla-23-1274x1000.jpg
SSARK-Sickla-32.jpg
SSARK-Vroom-10.jpg
SSARK-Sickla-36_REV.jpg
KontorManiola Studios