Box Bygg – industriell värme i nytt huvudkontor

Box Byggs huvudkontor
 

Industriell värme i Box Byggs nya kontor

Box Bygg behövde ett kontor som avspeglade deras verksamhet. Direkt när man steg in på kontoret skulle det kännas att man var på ett byggbolag. Och i stället för ett anonymt kontor ville de ha en mötesplats med en öppen, urban känsla.

Byggplatser har ofta en ruffig, ofärdig kvalitet. De är löftesrika platser som vibrerar av aktivitet. Den känslan ville vi fånga. Vi gjorde det med hjälp av material och färger som känns igen från byggplatser.

Materialval från byggplatser

För att uppnå den industriella känslan har vi jobbat med material som är karaktäristiska för byggplatser. Väggarna är klädda med olika sorters plywoodskivor och golven är i betong. I taken har vi tagit bort alla undertak och gjort bärverket synligt – alla kanaler, belysningsskenor och sprinklers är synliga. Ljudabsorbenter mot bjälklag är målade in en varmgrå färg.

Kontorets centrala del fungerar som ett vardagsrum. I köksdelen har vi tagit bort alla överskåp för att skapa en bar- eller restaurangkänsla. Alla bänkskivor är gjutna i betong.

Kontrast mellan värme och industriellt

Den industriella känslan kontrasteras med en värme som till stor del kommer från materialvalen. Betonggolv tillsammans med plywoodskivor. Växter slingrar sig upp längs en växtvägg av armeringsjärn.

Dessutom har vi jobbat med belysning för att skapa rumslighet i de öppna ytorna. Riktade och pendlade lampor skapar mindre hubbar, där man kan sitta och jobba eller ta en paus. På så sätt uppstår platser i platsen.

Kontoret har en yta på 370 m². Invigningen skedde under våren 2019.

Kontakt

Anders Börthas
070 910 16 79
anders@gatun.se

 
 
Box Bygg_09.jpg
Box Bygg_03.jpg
KontorManiola Studios