Svedea – varm kontorslokal med öppna lösningar

Svedea2_01.jpg
 

Svedea – varm kontorslokal med öppna lösningar

När försäkringsbolaget Svedea flyttade till nya lokaler i Trygg Hansa-huset på Fleminggatan i Stockholm, fick vi uppdraget att anpassa och inreda de nya lokalerna.

Besökare möter en varm öppen miljö med rymd och en fantastisk utsikt över terrassen och staden. Lokalerna är moderna och uppmuntrar till sociala sammankomster, kreativitet och utveckling.

– Vi ville ge pentryt och loungen en cafékänsla och skapa en central mötesplats för sociala aktiviteter, samtal och avkoppling. Terrassen och utsikten är fantastisk och blir ett naturligt blickfång för alla som vistas i detta nav, säger Anders Börthas, arkitekt på Scheiwiller Svensson.

En stor bildskärm sitter på en av fondväggarna och fångar även den uppmärksamhet i loungen.

Kontorslandskapet intill loungedelen har en öppen planlösning och är indelat efter olika funktioner och verksamhetsområden. De avgränsas genom olika mötesplatser och öppna lösningar. Mobila telefonkiosker och touchdownplatser för snabba möten och tillfälliga arbetsplatser sticker ut och tillför kontoret färg och form. Betongytor kontrasterar mot varma material och färger i samklang med husets övriga arkitektur.

Kontakt

Anders Börthas
+46 709 10 16 79
anders@gatun.se

Beställare

Svedea

Area

1220 kvm

 
Svedea2_02.jpg
Svedea2_04.jpg
Svedea2_05.jpg
Svedea2_09.jpg
svedea2_14-1274x1000.jpg
svedea2_20_w-1274x1000.jpg
KontorManiola Studios