Restaurang Himlen – en urban miljö med streetattityd

himlen_grillcoctail2a-1400x700.jpg
 

Restaurang Himlen – en urban miljö med streetattityd på 26:e våningen i gamla Skatteskrapan

Efter tio år kände krögaren Niklas Ahlbom att det var dags för en uppdatering av Himlen och vände sig återigen till Gatun Arkitekter för att få hjälp med konceptet. Bland tidigare samarbeten med krögarfamiljen Ahlbom finns jättesuccén Hotellet i början av 2000-talet, Restaurang Göteborg, Food & Beverage Market samt nattklubben Solidaritet.

Efter nyinvigningen hösten 2018 är känslan i lokalerna mer street än finkrog. Men hjärtat, trivsamheten, och självklart – den fantastiska utsikten, är kvar. Här har vi skapat en skön plats för en AW för såväl turister som de som bor eller jobbar i området.

Två restaurangupplevelser i en

Det nya konceptet bjuder på två upplevelser som kompletterar varandra. Restaurangen Grill & Cocktail högst upp på våning 26 har rippats på undertak och inklädnader och fått mer rymd. En varm känsla intar rummet genom växter och grönt som bryter igenom inredningen av betong, stål och trä – äkta material som får patina med tiden. Den nya inredningen i takbaren sticker ut, samtidigt som det blir en varm känsla med växter i taket och väggmålningar av streetartkonstnären Huge (Daniel Fahlström), som komplementerar den otroliga utsikten.

Köket, restaurangen en trappa ner på våning 25, har en mer intim känsla. Gästerna ser kockarna i arbete och får uppleva en modern och avslappnad miljö utan vita bordsdukar. Inredningen bjuder istället på helkaklat, koppar, klinkers och magiskt sköna stolar med sittplatser i olika nivåer som gör att alla kan ta del av utsikten oavsett var man sitter. ⊠

Kontakt

Simon Scheiwiller
simon@gatun.se
070-910 16 59

Team

Josefin Lindquist
Anders Börthas
Paulina Aydin
Simon Scheiwiller

www.restauranghimlen.se
Foto: Ginkgo Borga

 
 
himlen_grillcoctail3-1712x1000.jpg