Nytt nöjespalats i Falun ritat av Gatun Arkitekter

fbk-3_press-856x487.jpg

Nytt nöjespalats i Falun ritat av Gatun Arkitekter

Falun Bowling & Krog är nu redo att slå upp portarna - nöjespalatset Scheiwiller Svensson / Gatun Arkitekter fick i uppdrag att rita efter att ha vunnit en tävling 2012. Falun Bowling & Krog ligger i centrala Falun och är en 2500 kvadratmeter stor nöjeslokal i två plan, med tolv meter i takhöjd. Byggnaden rymmer tio bowlingbanor, restaurang, bar, lounge och en modern nattklubb med plats för 1100 personer och olika typer av evenemang - allt från konserter och DJs till krogshower och julbord. Med tio bowlingbanor i internationell tävlingsstandard kommer detta även att bli en arena för professionella bowlingspelare.

Dynamisk samlingsplats med spännande detaljer

Efter närmare hundra restauranger, nattklubbar, hotell och nöjeslokaler i uppdragslistan har Scheiwiller Svensson / Gatun Arkitekter stor erfarenhet av området och vet hur man skapar dynamiska nöjeslokaler där människor trivs.

– Det handlar om att vara lyhörd för människors behov och sätt att interagera. Vi har skapat en mötesplats med kontraster och olika miljöer, där besökaren bjuds på överraskningar i och med att allt i lokalen inte låter sig avslöjas direkt, säger Simon Scheiwiller, marknadschef på Scheiwiller Svensson / Gatun Arkitekter.

Känslan är varm, rustik och familjär i restaurang och bowlinghall och urbant modern i den stora nattklubben. Bara väggmålningen i entrén in till nattklubben är värd en omväg. Här tas Dalarnas karaktäristiska landskapsdekor till nästa nivå när kurbits möter streetart. Tolv meter i takhöjd ger en fantastisk rymd i lokalen och ovanför entrén sticker ett spektakulärt Chambre Séparée bokstavligen ut från huset.

– Att jobba med nöjeslokaler handlar inte bara om trendiga inredningar och häftiga material, utan också om att eliminera ljudläckage och skapa smidiga flöden för att undvika köer, säger Anders Börthas, arkitekt på Scheiwiller Svensson / Gatun Arkitekter

Falun Bowling & Krog öppnar för allmänheten den 26 september.

Malin Gottfarb