Gatun ritar in kulturen i Slakthusområdets boskapshallar

Omvandlingen av Slakthusområdet i södra Stockholm har börjat ta fart. Gatun Arkitekter har fått uppdraget att ansvara för detaljplanearbetet med de över 100 år gamla boskapshallarna i anslutning till slakthuset. Dessa klassiska, byggnadsminnesmärkta hus ska bli en samlingspunkt som kan komma att rymma allt från kultur, mat och nöje till kreativa utbildningar.

Read More
Petronella Barvaeus
Invigning av Sickla Front II

Tillsammans med Atrium Ljungberg har vi med Sickla Front skapat en ny stadsmässighet i industriområdet som fungerar som en brygga mellan det gamla och det nya Sickla. De första hyresgästerna i Sickla Front II flyttade nyligen in - Domstolsverkets tre verksamheter Nacka tingsrätt, mark- och miljödomstolen och Hyres- och arrendenämnden i Stockholm.

Read More
Malin Gottfarb
Roger Spetz driver studio för University of British Columbia

Roger Spetz, arkitekt på Gatun Arkitekter och tidigare lektor på KTH, driver denna termin en gestaltningsstudio för University of British Columbia, Vancouver. På kursen får tio kanadensiska arkitektstudenter på utbytesprogram kunskaper om stadsutveckling och Stockholms bostadstypologier, samtidigt som de även får en grundkurs i arkitekturfotografi.

Read More
Malin Gottfarb
Gatun + Dalhalla = Ljuv musik

Vi har fått förtroendet av Rättvik Event AB att utveckla Dalhalla och ta konceptet för den unika utomhusarenan vidare in i framtiden. Uppdraget innebär att ta fram en masterplan för innehåll, ytor och publikflöden och finslipa upplevelsen för besökarna i det magiska kalkbrottet i Dalarna.

Read More
Malin Gottfarb
Gatun Arkitekter ritar landscraper i Hammarby Sjöstad

Sthlm New växer fram i Hammarby Sjöstads västra del. Genom sju karaktäristiska byggnader tar storstadspulsen sig över på andra sidan Skanstullsbron och får innerstaden att smälta samman med Hammarby Sjöstad. Här ritar Gatun Arkitekter på uppdrag av Skanska den fjärde byggnaden, Sthlm 04, ett kontorshus i form av en landscraper som sträcker sig utmed Hammarbybacken.

Read More
Malin Gottfarb
Gatun Arkitekter ritar uttrycksfullt gym och parkeringshus i Ulriksdal

I Ulriksdal i Solna växer en ny stadsdel fram med nya kontor, bostäder, butiker, restauranger och hotell. Gatun Arkitekter har i uppdrag av Peab att rita en byggnad för parkering, träning och kontor i området med förutsättningar att bli något alldeles extra. Fastigheten kommer att innehålla ett nytt huvudkontor för friskvårdskedjan Actic som också öppnar gym i huset.

Read More
Malin Gottfarb
Gatun Arkitekter ritar ungdomsbostäder på Lidingö

Vi har i uppdrag av John Mattson att rita ett 70-tal lägenheter i Larsbergs centrum på Lidingö avsedda för ungdomar 18-25 år. Lägenheterna är hyresrätter. I huset som kallas U25, kommer olika boendeformer att samsas. Från små singelettor och mindre tvåor till kollektivboenden för flera personer där kök och vardagsrum är gemensamma.

Read More
Malin Gottfarb
Gatun Arkitekter ritar lekfull förskola i Orminge

Vi har fått i uppdrag av Kungsvåningen att rita en förskola i det kommande Nybackakvarteret i Orminge. Förskolan ligger försiktigt insmugen i bostadshuset närmast parken, en lugn miljö långt från trafiken. - Vi utnyttjar variationen och höjdskillnaderna i grönområdet och gör förskolan till en naturlig del av parken.

Read More
Malin Gottfarb