Fyren blir Nynäshamns nya landmärke

VY_sea_10.jpg
 

Fyren blir Nynäshamns nya landmärke

Vid infarten till Nynäshamn med havet som granne ritar vi ett stort bostadskvarter i området Telegraphen. Ett nytt landmärke växer fram, synligt från både hav och land.

I ett fantastiskt läge med närhet både till hav och Nynäshamns centrum har vi i uppdrag av Magnolia Bostad att rita runt 475 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter. I området kommer det även att finnas några publika lokaler. Byggnaden blir storslagen med sin unika vågform och kommer att vara väl synlig både från infarten till Nynäshamn och från havet. Kvarteret Fyren blir en ny fin symbol för Nynäshamn i direkt närhet till natur, hav, båt- och friluftsliv.

Genom projektet vill vi skapa ett värde för hela området och den stadsdel som håller på att växa fram. Det handlar om att ta tillvara på platsens förutsättningar, vara lyhörd och skapa boenden som inte bara adderar till platsen rent estetiskt, utan även passar in och bidrar positivt till det lokala samhället.

Byggnaden är 270 meter lång och som högst 19 våningar. Lägenheterna varierar i storlek, allt från från smarta ettor upp till stora fyror. Var och en av lägenheterna har generös takhöjd och stora fönster där havet och utsikten hela tiden är närvarande. Samtliga lägenheter är utrustade med balkong eller terrass och de flesta har tillgång till en magnifik utsikt.

Fasaden skiftar i ton och utseende beroende på dygnets ljus och solens vinkel, och havet reflekteras i glaset. Från håll upplevs byggnaden ha en storslagen tyngd, medan en lätthet i karaktären blir tydlig på närmare håll. Inspiration till detaljerna har hämtats från det skärgårdsnära läget, med hav och fisk som tema.

Kontakt

Ari Leinonen
+46 709 10 16 56
ari@gatun.se

Team

Paulina Aydin
Jarlath Cantwall
Samuel Machado Soria
Matz Ahlstrand
Ori Merom
Ari Leinonen

Beställare

Magnolia Bostad

 
VY_exterior_15.jpg
VY_FASAD_vinter_1.jpg
VY_gable_1_4.jpg
vy_gavel_detalj_1-1274x1000.jpg
VY_havsutsikt_6.jpg
VY_vardagsrum_13.jpg
BostadManiola Studios