Falun Bowling & Krog – en dynamisk nöjeslokal mitt i centrum

 

Falun Bowling & Krog – en dynamisk nöjeslokal mitt i centrum

Gatun Arkitekter har ritat en ny nöjesanläggning i Falun.

Falun Bowling & Krog ligger i centrala Falun och är en 2500 kvadratmeter stor nöjeslokal i två plan, med tolv meter i takhöjd. Byggnaden rymmer tio bowlingbanor, restaurang, bar, lounge och en modern nattklubb med plats för 1100 personer och olika typer av evenemang – allt från konserter och DJs till krogshower och julbord. Med tio bowlingbanor i internationell tävlingsstandard är det även en arena för professionella bowlingspelare.

Utmaningen har varit att skapa en dynamisk nöjeslokal där gäster trivs och vill vara. Genom att vara lyhörd för människors behov och sätt att interagera, har vi skapat en mötesplats med kontraster och olika miljöer. Här låter inte allt i lokalen avslöja sig direkt, utan besökaren ges utrymme att bli överraskad.

Känslan är varm, rustik och familjär i restaurang och bowlinghall och urbant modern i den stora nattklubben. Bara väggmålningen i entrén in till nattklubben är värd en omväg. Här tas Dalarnas karaktäristiska landskapsdekor till nästa nivå när kurbits möter streetart. Tolv meter i takhöjd ger en otrolig rymd i lokalen och ovanför entrén sticker ett spektakulärt chambre séparée bokstavligen ut från huset. Förutom att skapa en fantastisk miljö har stor vikt lagts vid att eliminera ljudläckage och skapa smidiga flöden för att undvika köer.

Kontakt

Anders Börthas
+46 709 10 16 79
anders@gatun.se

Team

Anders Börthas
Simon Scheiwiller

 
fbk-3_press.jpg
fbk-1-2484x1000.jpg
PubliktManiola Studios