Champagnebar på gräddhyllan i Stockholms Centralstation

retail_perini_1-1400x700.jpg
 

Champagnebar på gräddhyllan i Stockholms Centralstation

Perini Wine Champagne & Food, designad av Gatun Arkitekter, öppnade den 25 april 2013 i Centralstationen i Stockholm. Den åtta meter långa zinkbaren erbjuder vin, champagne och antipasto och är placerad en trappa upp, på hyllan vid Klarabergsviadukten.

Det var bristen på förrådsyta som tvingade fram det signifikanta designkonceptet. Ett 15 meters hyllsystem i glas och trä svävar över baren och vidare ut över människorna i Centralstationens rulltrappa. Hyllorna ger plats för långt mer än 1000 flaskor och markerar på ett tydligt och självsäkert sätt champagnebaren och dess publika yta. Här är det tänkt att såväl stockholmaren på jakt efter en aw som den långt komna tågresenären skall kunna stanna till och avnjuta kvalitativ italiensk mat ackompanjerad av ett glas kall prosecco.

Baren erbjuder ca 60-tal platser som också utökats med en stor uteservering på solsidan av Klarabergsviadukten.

Kontakt

Simon Scheiwiller
simon@gatun.se
+46 709 10 16 59

Team

Simon Scheiwiller
Oskar Scheiwiller

Beställare

Samuele Perini & Claes Söderberg

Fastighetsägare

Jernhusen

 
PubliktManiola Studios